Back to Top

Ceļojot uz Turciju…

 

Lūdzam pievērst lielu uzmanību svarīgiem faktoriem, kas saistīti ar jauno ceļojumu sezonu uz Turciju!

CEĻOJUMU DOKUMENTI: 
Jābūt derīgai Latvijas Republikas pilsoņa / nepilsoņa pasei (pases derīguma termiņš izbraukšanas brīdī no Latvijas nedrīkst būt mazāks par 6!!! mēnešiem). 

Latvijas Republikas pilsoņiem Turcijas vīzas nav nepieciešamas (uzturēšanās periods valstī: līdz 30 dienām pusgada laikā). 

ID-karte kā personas identifikāciju apliecinošs dokuments nevar tikt izmantota pases vietā! 

Latvijas Republikas nepilsoņiem nepieciešams patstāvīgi un jau laikus noformēt elektronisko vīzu-atļauju iebraukšanai Turcijā (“E-VISA”, www.evisa.gov.tr/en). Šīs tūrisma vīzas derīguma termiņš (multi entry turistic visa): 90 dienas, maksa ~ 20$ par 1 cilv. 

* Svarīgi – citu valstu pilsoņiem, kuri vēlas doties tūrisma braucienā uz Turciju no Latvijas, var būt spēkā citas vīzu formalitātes un viņiem var tikt izvirzītas citas prasības pret personu apliecinošiem dokumentiem – šīs prasības precizējamas attiecīgās valsts tuvākajā vēstniecībā vai konsulātā.

Informācijai par bērnu / bērniem jābūt norādītai vismaz vienā no pasēm kādam no vecākiem, kas pavada bērnus ceļojumā. Ja bērns / bērni nav ierakstīti neviena vecāku pasē, tad pavadošajiem vecākiem jābūt līdzi bērna / bērnu dzimšanas apliecībai / ām vai tās/to notariāli apstiprinātai kopijai (kopijām).
Gadījumā, ja bērns neceļo kopā ar vecākiem, bet ar pavadošu personu vai arī ceļo viens pats, tad ceļojumā līdzi jābūt: 
bērna pasei 
dzimšanas apliecībai (vai dzimšanas apliecības notariāli apstiprinātai kopijai) + 
notariāli apliecinātai ceļošanas atļaujai.

Svarīgi! – uz citu valstu pilsoņiem var attiekties citas pasu un pilnvaru formalitātes un prasības, kas pildāmas, ceļojot bērniem, – tās jānoskaidro attiecīgās izlidošanas lidostas robežsardzes dienesta struktūrvienībā.

  • Apdrošināšanas polise (medicīniskā palīdzība ārzemēs ir maksas pakalpojums, tāpēc uzstājīgi iesakām apdrošināšanu iegādāties laicīgi).
  • Ceļojuma vaučers.